De eerste boeking was een feestje

Uitgebreid soundchecken, dat was een van onze doelen. De locatie was een grote schuur met daar aan vast een grote tent. De verwacht opkomst 300 mensen. Er was een enorme hoeveelheid geluid aanwezig. 2 dj's en entertainment act en wij als band. Wanneer je dat hoort als band dan weet je eigenlijk al dat het een behoorlijke uitdaging gaat zijn. We hebben twee sessies gespeeld. Bij de eerste was het natuurlijk een beetje aftasten van het publiek en hun reactie op al die power die uit de luidsprekers kwam. Gelukkig ging dat allemaal prima. Toen moesten we even pauze houden. Dat werd dus bijna 2 uur, want die andere act was natuurlijk ook niet voor niets gekomen en er werden nog wat speeches gehouden en een stukje gedaan door de familie. De tweede sessie ging dus echt wel mat moeizamer. Het geluid bleek niet meer ingesteld zoals bij de eerste sessie, maar we hebben ons er zeker doorheen geslagen.

Al met al een zeer leuke ervaring die erg leerzaam was voor ons als beginnende band.

Op ons splinternieuwe YouTube kanaal hebben we een playlist gemaakt met wat filmpjes van het optreden.

Met trots presenteren wij onze nieuwe naam

Zoals beloofd presenteren wij vandaag de naam van onze band. Het eerste betaalde optreden is een feit en we hebben de eerste sessie gespeeld, dus het moment om onze naam ook echt wereldkundig te maken. We hebben uit alle inzendingen gekozen voor:

Logo 55Fatboy 5

55 Fatboy

De naam klinkt niet alleen maar leuk en heel rock 'n roll, maar er zit ook een diepere betekenis achter. De 55 Fatboy is namelijk ook een model microfoon dat vrijwel door iedere rock 'n roll zanger wordt gebruikt.

We hebben een naam gekozen

We hebben de afgelopen week alle inzendingen bekeken en uit de ruim 100 mogelijkheden hebben we een naam gekozen. Aangezien we vanavond onze allereerste boeking hebben zullen we tijdens dat optreden onze naam officieel bekend gaan maken. Bij deze willen we in ieder geval iedereen bedanken voor de fantastische sugesties

Het was een geslaagde try-out

Daar stonden we dan. Toch enigszins nerveus, want het publiek bestond wel uit veel bekenden. Onze try-out vond plaats op het feestje van onze zanger Edwin. Het thema van het feest was "proud 2b fout", dus veel kon er niet verkeerd gaan. Een deel van onze band speelt ook nog in een blues band (The Blues Excuse) en zij vormde het voorprogramma. Wij speelde in twee sessies de sterren van de hemel. Een kritisch noot was dat het geluid nog niet helemaal goed afgesteld stond, maar leermomenten moeten er ook zijn. Binnenkort zullen we wel wat beelden delen op deze website.

HELP! We zoeken een naam voor onze band!

We zijn nu al een poosje bezig om muziek te maken met deze bezetting van de band. Na twee eerdere pogingen om een band te vorm met andere leden lijken we nu dan eindelijk de juiste combinatie te hebben gevonden. Bart Ramaekers bespeeld de zware tonen op de bas terwijl Marc Vanbalen zijn slag slaat als slaggitarist. Kurt van de Wiele zorgt voor het ritmische geweld op de drums en Guido Bloemen gaat helemaal los op zijn gitaar met de diverse solo's. Edwin Witlox zorgt voor de vocale invulling. Samen maken we ouderwets gezellige rock 'n roll muziek en spelen we nummers van artiesten als Elvis Presley, Johnny Cash en vele andere.

nu zijn we echter op een punt aangekomen dat we genoeg nummers op de playlist hebben dat we ook daadwerkelijk kunnen gaan optreden. We vinden echter wel dat je niet op een podium a klimmen en worden gepresenteerd als "hier zijn ze dan, ONZE BAND!". We hebben dus een naam nodig. BZN (band zonder naam) bestaat al en zij spelen echt een heel ander genre muziek. We vragen dus om jullie hulp. Verzin een goede naam voor onze band, like onze Facebook pagina en deel vooral dit bericht. Als uit de inzendingen een naam naar voren komt die wij uiteindelijk zullen gaan voeren, dan wint de inzender van die naam een huiskamerconcert van onze band.